عدم تحمل لاکتوز

اغلب مردم شیر را که یکی از غنی ترین منابع کلسیم است به میزان کافی مصرف نمی کنند. بعضی از افرادی نیز که می خواهند از شیر استفاده کنند، متأسفانه نمی تواند، زیرا ان ها نمی توانند قند شیر را به خودی خود هضم کنند. یعنی آن ها عدم تحمل لاکتوز دارند.

بدن این افراد لاکتاز که آنزیمی برای هضم قند شیر است را به میزان کافی تولید نمی کند. این آنزیم در بدو تولد فعالیت زیادی دارد و با افزایش سن ، از فعالیت آن کاسته می شود؛ کاهش مصرف شیر بعد از دوران شیرخوارگی سبب کاهش تولید لاکتاز می شود. بنابراین استفاده ی مداوم شیر از بدو تولد و ادامه ی آن در دوره های بعدی زندگی شاید بتواند از ابتلا به عدم تحمل لاکتوز جلوگیری کند.

افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، با مصرف شیر دچار نفخ شکم ، اسهال ، حالت تهوع ، دل پیچه ، دردهای روده ای ، سوء هاضمه و .. می شوند. بنابراین ، این گونه افراد از شیر و دیگر فرآورده های لبنی دوری می کنند.

درمان عدم تحمل لاکتوز

راه درمان عدم تحمل لاکتوز بسیار راحت است. برای حل این مشکل، چند راه حل توصیه می شود: استفاده از آنزیم لاکتاز به همراه شیر یکی از راه حل ها می باشد؛ این آنزیم در داروخانه ها موجود می باشد.

همچنین می توان لاکتاز را مانند قرص به صورت جداگانه استفاده کرد. این افراد با مصرف لاکتاز دیگر دچار مشکلات عدم تحمل لاکتوز نخواهند شد و به راحتی می توانند از فراورده های لبنی استفاده کنند.

راه دیگر استفاده از شیر کم لاکتوز است. این محصولات با اضافه شدن آنزیم لاکتاز به شیر در کارخانه تولید می گردد.

نکته ی مهم دیگر این است که افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می توانند به راحتی از فرآورده های تخمیری شیر مانند ماست ، دوغ ، پنیر و… استفاده کنند بدون اینکه دچار مشکلی شوند. در کل به افراد با عدم تحمل لاکتوز توصیه می شود از منابع غنی از کلسیم با مقادیر لاکتوز کم استفاده نمایند.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

مواد ضد سرطانی شیر

براساس تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، این نکته دریافت شده است که برخی از مواد مغذی موجود در مواد خوراکی اثرات مؤثرتری از ارزش تغذیه ای خود دارند.مشخص شده که ترکیبات خوراک ها از عوامل دخیل در سلامت انسان و پیشگیری از امراضی مانند سرطان و پوکی استخوان می باشند.

تحقیقات نشان می دهد که شیر دارای موادی است که خواص ضد سرطانی دارند، برخی از این مواد عبارتند از:
  1. لینولئیک اسید
  2. بوتیریک اسید
  3. واکسنیک اسید
  4. اسفنگوملین ها
  5. ویتامین A و کاروتن

اخیراّ دانشمندان در تحقیقات خود کشف کرده اند که نوشیدن یک لیوان شیر می تواند نقش مهمی در کاهش ابتلا به سرطان روده داشته باشد. کلسیم موجود در شیر ابتلا به سرطان روده را تا ۱۲ درصد کاهش می دهد.

مواد غذایی دیگری که دارای کلسیم هستند!

چه کارهایی باعث جذب یا دفع کلسیم می شود؟

Rating
2.0
User Rating 0 (0 votes)
Sending

درباره نویسنده

فرناز سهیلی

فرناز سهیلی

فرناز سهیلی هستم، کارشناس مدیریت آموزش و برنامه ریزی درسی، مدیر و نویسنده وب سایت سیترین نویسندگی علاقه اصلی من بود و بسیار خوشحالم که با وجود سیترین محقق شد. بزرگترین درس من از زندگی این هست که هیچ کس به تنهایی موفق نمی شود و به یکدیگر وابسته ایم. از همه ی دوستان و همراهانم که با همدلی همراه من بوده اند، ممنونم.

Leave a Reply